späť na úvodnú stránku Katherine.sk

varenie

Upozornenie
  • EU e-Privacy Directive

    Táto webová stránka používa cookies pre správu overovania , navigáciu a ďalšie funkcie . Používaním našich webových stránok, súhlasíte s tým, že môžeme umiestniť tieto typy cookies na vašom zariadení.

pekarenPri príprave receptov z kategórie DOMÁCA PEKÁREŇ bola použitá pekáreň Moulinex OW500331 Home Bread XXL Baguette.

 

Ak sa neviete rozhodnúť akú pekáreň si kúpiť, príp. ako ju používať, odporúčam vám navštíviť českú web stránku Domácí pekárny, kde nájdete odpovede na vaše otázky a množstvo skvelých receptov.

 

Pre používanie domácej pekárne platia zásady:

  • ako prvé sa do pekárne dávajú tekuté prísady, až potom sypké ! (ak to urobíte naopak, múka sa prichytí na dno a boky nádoby)
  • soľ dávajte na opačnú stranu nádoby ako droždie (v opačnom prípade vám cesto nevykysne tak, ako má)

Recepty, ktoré sú uvedené v tejto časti môžete samozrejme pripraviť aj bez domácej pekárne.

Kysnuté cesto na slané pečivo

kysnute cesto na slane00

POTREBUJEME:

CESTO: 600 g hladkej múky, 300 ml mlieka, 50 g droždia, 1 ČL kryštálového cukru, 150 ml oleja, 1 ČL soli

Čítať celý článok...

Vianočka

vianocka00

POTREBUJEME:

500 g polohrubej múky, 7 PL kryštálového cukru, 2 vanilínové cukry, 1/2 kocky čerstvého droždia, 1/2 ČL soli, 250 ml mlieka, 100 g masla, 2 žĺtky, 1 PL rumu, 2 hrste hrozienok

1 vajce, 1 PL mlieka na potretie

Čítať celý článok...

Pečené buchty

pecene buchty00

POTREBUJEME:

250 ml mlieka, 1 vajce, 50 g masla (margarínu), 5 PL kryštálového cukru, 1 vanilínový cukor, štipka soli, 250 g hladkej múky, 250 g polohrubej múky, 1/2 kocky čerstvého droždia, olej

slivkový lekvár (tvarohová alebo maková plnka)

Čítať celý článok...
<< Začiatok < Dozadu 1 2 Dopredu > Koniec >>