späť na úvodnú stránku Katherine.sk

varenie

Upozornenie
  • EU e-Privacy Directive

    Táto webová stránka používa cookies pre správu overovania , navigáciu a ďalšie funkcie . Používaním našich webových stránok, súhlasíte s tým, že môžeme umiestniť tieto typy cookies na vašom zariadení.

Vajíčkové (bryndzové, kapustové) halušky

E-mail Tlačiť
vajickove halusky00

POTREBUJEME:
800 g zemiakov, 400 g hladkej múky, soľ

NA HALUŠKY: na čo máte práve chuť (vajíčka na vajíčkové, bryndzu na bryndzové, kyslú kapustu na kapustové, tvaroh na tvarohové...)

vajickove halusky01 Zemiaky očistíme, umyjeme, nakrájame na menšie časti a vložíme do mixéra.
vajickove halusky02 Rozmixujeme.
vajickove halusky03 Zemiakovú zmes vlejeme do misky, pridáme soľ podľa chuti, ...
vajickove halusky04 ... múku ...
vajickove halusky05 ... a dobre rozmiešame.
vajickove halusky06 Kým nám zovrie voda, urobíme si dostatočné množstvo praženice.
vajickove halusky07 Halušky uvaríme vo vriacej osolenej vode. (Keď plávajú na povrchu, vyberieme ich von.)
vajickove halusky08 Uvarené halušky vložíme do misky a zmiešame ich:
vajickove halusky09 S PRAŽENICOU (vajíčkové halušky sú výborné s kyslými uhorkami a dobre chutia aj studené)
vajickove halusky10 S BRYNDZOU (Hotové halušky polejeme trochou omastku zo slaninkových škvariek a do ešte horúcich pridáme bryndzu, nech sa roztopí a dobre premiešame. Posypeme slaninkovými škvarkami. Bryndzu môžeme zjemniť kyslou smotanou.)
vajickove halusky11 S DUSENOU BIELOU KAPUSTOU: klinite pre zobrazenie receptu