späť na úvodnú stránku Katherine.sk

varenie

Upozornenie
  • EU e-Privacy Directive

    Táto webová stránka používa cookies pre správu overovania , navigáciu a ďalšie funkcie . Používaním našich webových stránok, súhlasíte s tým, že môžeme umiestniť tieto typy cookies na vašom zariadení.

Brownies

E-mail Tlačiť

 

brownies00

POTREBUJEME:

400 g čokolády (najlepšie 50 - 60 %), 250 g masla, 4 vajcia, 200 g kryštálového cukru, 1 vanilínový cukor, 90 g hladkej múky, 1 KL sódy bikarbóny, 4 PL kakaa, margarín na vymastenie plechu na pečenie

brownies01 Plech na pečenie (31x21 cm) vymastíme margarínom a vyložíme papierom na pečenie.
brownies02 Čokoládu s maslom rozpustíme nad parou.
brownies03 Vajcia šľaháme s cukrom a vanilínovým cukrom cca 4 minúty do penista.
brownies04 Pomaly všľaháme rozpustenú čokoládovú zmes.
brownies05 Pridáme kakao, ...
brownies06 ... a múku so sódou bikarbónou. Vyšľaháme do hladka.
brownies07 Cesto vylejeme na pripravený plech na pečenie.
brownies08

Pečieme pri teplote 150 stupňov 30 minút.

Pre skúšku pichneme do cesta špajdľu. Mali by na nej ostať vlhké omrvinky. Správny brownies má na povrchu tvrdú kôrku, vo vnútri je však šťavnatý. Počas chladnutia brownies klesne. Nezľaknite sa, má to tak byť :-)