späť na úvodnú stránku Katherine.sk

varenie

Upozornenie
  • EU e-Privacy Directive

    Táto webová stránka používa cookies pre správu overovania , navigáciu a ďalšie funkcie . Používaním našich webových stránok, súhlasíte s tým, že môžeme umiestniť tieto typy cookies na vašom zariadení.

Kysnuté palacinky

E-mail Tlačiť
Kysnute palacinky00

POTREBUJEME:

400 g hrubej múky, štipka soli, 20 g droždia, 1 PL práškového cukru, 1 PL oleja, 1 l mlieka, 2 vajcia, olej (na potieranie panvice)

Kysnute palacinky01 Do pohára rozdrobíme droždie a pridáme toľko vlažnej vody, aby bolo zaliate. Necháme chvíľu postáť, dobre rozniešame a pridáme toľko múky (z odváženej), aby vzniklo polotekuté cesto.
Kysnute palacinky02 Necháme na teplom mieste vykysnúť. Kvásku má byť dvakrát toľko, ako pre kysnutím.
Kysnute palacinky03 Do hrnca dáme múku, soľ, cukor, vykysnutý kvások, olej, žĺtky, teplé mlieko a všetko spolu dôkladne vymiešame.
Kysnute palacinky04 Nakoniec opatrne vmiešame sneh z bielkov. Prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť.
Kysnute palacinky05

Z vykysnutého cesta pečieme na dobre zohriatej panvici palacinky.

TIP:

Tieto palacinky sú výborné s pudingovou kakaovo-orechovou plnkou alebo s makom zmiešaným s práškovým cukrom.