späť na úvodnú stránku Katherine.sk

varenie

Upozornenie
  • EU e-Privacy Directive

    Táto webová stránka používa cookies pre správu overovania , navigáciu a ďalšie funkcie . Používaním našich webových stránok, súhlasíte s tým, že môžeme umiestniť tieto typy cookies na vašom zariadení.

Cesnakové kura so zemiakmi pečené v remoske

E-mail Tlačiť
cesnakove kura so zemiakmi00

POTREBUJEME:

6 celých kuracích stehien, 1 kg zemiakov, 8 veľkých strúčikov cesnaku, soľ, drvená rasca, mleté čierne korenie, 1 KL grilovacieho korenia, olivový olej, maslo

cesnakove kura so zemiakmi01

Zemiaky pokrájame na plátky, polejeme 4 PL olivového oleja, pridáme 3 prelisované strúčiky cesnaku, osolíme, pridáme drvenú rascu a dobre premiešame. 

Vložíme do olivovým olejom vymastenej remosky.

cesnakove kura so zemiakmi02 Kuracie stehná umyjeme, vložíme do misky, polejeme 4 PL olivového oleja a osolíme, okoreníme mletým čiernym korením. Pridáme 5 veľkých prelisovaných strúčikov cesnaku, grilovacie korenie a dobre premiešame.
cesnakove kura so zemiakmi03 Ochutené kuracie stehná poukladáme na zemiaky a obložíme plátkami masla.
cesnakove kura so zemiakmi04

Remosku zavrieme a pečieme 70 minút.

V prípade, že remosku nemáte, pečieme v rúre pri teplote 200 stupňov cca 45 minút. Prvých 40 minút pečieme zakryté alobalom, zvyšných 5 minút dogrilujeme odokryté.