späť na úvodnú stránku Katherine.sk

torta

Upozornenie
  • EU e-Privacy Directive

    Táto webová stránka používa cookies pre správu overovania , navigáciu a ďalšie funkcie . Používaním našich webových stránok, súhlasíte s tým, že môžeme umiestniť tieto typy cookies na vašom zariadení.

Základný recept na maslový krém

E-mail Tlačiť
krem vanilkovy00

POTREBUJEME:

500 ml mlieka, 1 vanilínový cukor, 250 g kryštálového cukru, 2 Zlaté klasy (V Čechách ich nedostanete kúpiť. Môžete ich nahradiť vanilkovým pudingom.), 250 g masla (margarínu), 2 PL polohrubej múky

krem vanilkovy01

Mlieko, cukor a vanilínový cukor dáme variť.

krem vanilkovy02

Časť mlieka si necháme na rozmiešanie Zlatého klasu a polohrubej múky.

krem vanilkovy03

Túto zmes vlejeme za stáleho miešania do vriaceho mlieka. Varíme do zhustnutia.

krem vanilkovy04

Do ešte horúceho krému pridáme asi tretinu masla (margarínu) a rozmiešame. Necháme vychladnúť.

krem vanilkovy05

 

Maslo (margarín) vyšľaháme a po malých dávkach pridáme vychladnutý puding.

TIP: Aby vám v pudingovom kréme neostali hrudky, prikryte ešte horúci puding potravinárskou fóliou a nechajte vychladnúť.