späť na úvodnú stránku Katherine.sk

torta

Upozornenie
  • EU e-Privacy Directive

    Táto webová stránka používa cookies pre správu overovania , navigáciu a ďalšie funkcie . Používaním našich webových stránok, súhlasíte s tým, že môžeme umiestniť tieto typy cookies na vašom zariadení.

Základný recept na korpus

E-mail Tlačiť
zakladny recept na korpus00

POTREBUJEME:

5 vajec, 200 g kryštálového cukru, 200 g polohrubej múky, 5 PL vody, 1/4 balíčka prášku do pečiva

Rozpočet surovín na 1 vajce: 40 g kryštálového cukru, 40 g polohrubej múky, 1 PL vody, 1/2 ČL prášku do pečiva

zakladny recept na korpus01 Pripravíme si formu na pečenie:
Na spodok formy dáme papier na pečenie. Okraje formy nemastíme a nevysýpame múkou. Inak by sa pri pečení korpus zdeformoval.
zakladny recept na korpus02 Bielky oddelíme od žĺtkov. Bielky vyšľaháme na sneh, pridáme polovicu cukru a vyšľaháme na hladko.
zakladny recept na korpus03 Druhú polovicu cukru šľaháme so žĺtkami 4 minúty (dôležité !!!), prilejeme horúcu vodu a šľaháme do hustej peny. 
zakladny recept na korpus04 Do vyšľahných žĺtkov primiešavame ručnou metličkou striedavo múku s práškom do pečiva...
zakladny recept na korpus05 ... a vyšľahané bielky. 
zakladny recept na korpus06 Cestom naplníme formu a pečieme pri teplote 175 stupňov.
zakladny recept na korpus07 Či je korpus upečený zistíme tak, že do stredu zapichneme špajdľu. Pokiaľ po vytiahnutí ostane čistá, korpus je upečený. 
zakladny recept na korpus08 Po vychladnutí nožom oddelíme boky formy a korpus vyklopíme. Stiahneme papier na pečenie.
zakladny recept na korpus09 Ak vám po upečení korpus takto vyskočí, ... 
zakladny recept na korpus10

... nebojte sa ho skrojiť. Tým dosiahnete rovnomerný korpus a výsledná torta bude pekne vyzerať.

Odkrojky môžete použiť do punčoviny pri tvorbe 3D toriet. Pokiaľ ich nebudete potrebovať hneď, zabaľte ich do mikroténového sáčku a vložte do mrazničky.

Do základného receptu na korpus môžeme pridať kakao, kávu, mleté orechy, oriešky alebo mandle. Koľko pridáme týchto prísad, toľko odoberieme múky.

Napr. chceme pridať 50 g mletých orechov - použijeme 150 g polohrubej múky

Typ torty Rozmer Výška korpusu Počet vajec
okrúhla 24 cm doplním 5
srdce 24 cm 7,5 cm 7