späť na úvodnú stránku Katherine.sk

Upozornenie
  • EU e-Privacy Directive

    Táto webová stránka používa cookies pre správu overovania , navigáciu a ďalšie funkcie . Používaním našich webových stránok, súhlasíte s tým, že môžeme umiestniť tieto typy cookies na vašom zariadení.

Tipy na pečenie

E-mail Tlačiť
pecenie
krem
  • Uvarený krém chladíme v studenej vode za občasného miešania, aby sa nevytvorila kožka.
  • Horúci uvarený krém môžeme nechať vychladnúť aj tak, že ho prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť bez miešania. Fóliu pritom dávame priamo na povrch krému.
  • Krémové prášky a maizenu pridávame do vriaceho mlieka tak, že ich najskôr rozmiešame v malom množstve studeného mlieka.
zelatina
  • Aby želatína nestratila rôsolovitosť, nesmieme ju variť, ale iba rozpustiť v teplej vode.
salko
  • Aby salko pekne skaramelizovalo, varíme ho nasledovne: vložíme ho do hrnca a zalejeme vodou. Privedieme k varu, stiahneme plameň na minimum a hrniec prikryjeme pokrievkou. Varíme 2 hodiny. Po jednej hodine skontrolujeme, či je plechovka celá ponorená. Ak nie, dolejeme vriacu vodu.