späť na úvodnú stránku Katherine.sk

Upozornenie
  • EU e-Privacy Directive

    Táto webová stránka používa cookies pre správu overovania , navigáciu a ďalšie funkcie . Používaním našich webových stránok, súhlasíte s tým, že môžeme umiestniť tieto typy cookies na vašom zariadení.

Bylinky, vňate

E-mail Tlačiť
bylinky vnate
 

Zelené vňate a bylinky sú cenným zdrojom vitamínov a minerálnych solí, preto sa majú pridávať surové až do hotového pokrmu. Pražením alebo varením sa mení ich farba, chuť a aróma a ničia sa vitamíny.

Vňate a bylinky používame vždy čerstvé a nezvädnuté.

koprova vnat
  • Kôprová vňať je neobyčajne aromatická. Najlepšia je v sladkokyslých pokrmoch (napr. zemiaková kyslá polievka).
  • Ak musíte obmedzovať kuchynskú soľ, použite práve kôpor. Je znamenitým korením, ktoré veľmi dobre zastiera neslanú chuť pokrmov.
pazitka
  • Pažítka je neoceniteľná hlavne v studenej kuchyni. Pridáva sa nasekaná do rôznych nátierok, šalátov a polievok, môžeme ju použiť ako dekoráciu na chlebíčky či studené misy.
  • Ak pestujete pažítku doma, strihajte ju, aby nezakvitla. Inak stráca chuť.
bobkovy list
  • Bobkový list odpudzuje potravinové mole.